Fogászati Szakrendelés

Dr. Czigány József 

Yumeiho Masszázs

Nemes Sarolta

 altE masszázs ősi módját eredetileg a kínai shaolin harcművészek alkalmazták a testi-lelki teljesítményük fokozására. Ezt a technikát továbbfejlesztve Saionji Masayuki japán mester állította össze ezt az alapfokon 100 elemből álló terápiát.

A yumeiho terápia 3 technikát ötvöz:

- a masszázst, mely lazítja a feszes izmokat, javítja a vérkeringést, illetve serkenti az anyagcserét és nyirokkeringés

- az akupresszúrát, mely elősegíti a testben az energia áramlását

- a manuálterápiás fogásokat, mely helyreigazítja az ízületeket.

 
 
A teljes test masszírozása folytán jól átgyúrjuk az izmokat, kimozgatjuk az ízületeket és ezzel oldjuk a testben kialakult energiablokkokat.
 
A yumeiho alapja a testsúlyközpont-elmélet, amely a medence és a gerincoszlop helyzetének egymáshoz való rendezését jelenti. Ha valamilyen ok következtében a medence vízszintes helyzete megváltozik, a testsúly több mint fele az egyik lábra helyeződik, mely így több súlyt kénytelen cipelni, valamint a belső szervek működésében is komoly elváltozáshoz vezethet. Ez a jelenség egyértelműen mérhető, hiszen az egyik láb rövidebbé, a másik pedig hosszabbá válik. Amikor a túlterhelt végtag elfárad, cserélődnek a szerepek és a másik irányba történik a kibillentettség. A lábváltások a gerincben deformitásokat idézhetnek elő és a terhelt oldalon kopásokat eredményeznek.
 
Alkalmazási területét tekintve a yumeiho igen széleskörű. A mozgásszervi betegségek (hát-, derék-, csípő-, nyakfájdalmak, merev ízületek, stb.) belsőszervi problémák (cukorbetegség, menstruációs görcsök, stb.) kezelésére is alkalmazzák.
Nagyon fontos a megelőzés. A legkisebb fájdalomnak is oka van, amit ha nem veszünk komolyan, a későbbiekben súlyosabb probléma gyökere is lehet.